Welkom bij Sitcon Security BV

Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Klantenservice via e-mail en telefoon:
030-6303631
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik (België).
Binnen 0 uur en 00 besteld, vandaag gratis verzonden!
Binnen 0 uur en 00 minuten besteld, vandaag

gratis

verzonden!

Beeldkwaliteit per type camera

Camerabeelden van beveiligingscamera's worden steeds vaker op televisie of op Social media getoond en vallen vooral op door de zeer uiteenlopend kwaliteit van de camera beelden. Waar zit nou het verschil in tussen de de bijna haarscherpe camerabeelden die soms onder slechte lichtomstandigheden door toezicht camera's in de binnenstad worden gemaakt en de dramatisch slechte beelden die soms bij programma's als Opsporing verzocht worden getoond. In dit blog bekijken we de verschillende kenmerken die het verschil maken tussen de verschillende camerabeelden.

camerabeelden
 

Resolutie t.o.v. camerabeelden:
Bij de meeste beveiligingscamera's wordt de kwaliteit aangeven met de resolutie waarmee de camerabeelden worden doorgegeven. In de meeste gevallen wordt hiervoor een resolutie gegeven van 640 x 480 pixels (VGA), 1280 x 960 pixels (VGA +), 1280 x 720 pixels (HD ready), 1920 x 1080 pixels (Full HD) en 3840 x 2160 (Ultra HD / 4K). Vanzelfsprekend zijn de beelden van de hogere resolutie bewakingscamera's vaak beter dan die met een lagere resolutie, maar hier zitten toch regelmatig verschillen tussen. Zo worden vooral bij beveiligingscamera's uit China de resolutie aangegeven niet gehaald of enkel door softwarematige verbetering. Hier speelt dus ook de kwaliteit van de lens zelf een belangrijke rol bij de verschillende tussen de camerabeelden. 

 

Kwaliteit lens t.o.v. camerabeelden:
Zoals dus aangegeven speelt buiten de resolutie de kwaliteit van de lens zelf een grote rol bij de kwaliteit van de camerabeelden. Zo zijn er verschillende voorbeelden waarbij de beeldkwaliteit van een merk lens met een HD ready resolutie beter zijn die van een merkloze lens die een HD resolutie heeft of dit wordt beweerd. 

Camera techniek t.o.v. camerabeelden:
Nadat er dus naar de resolutie en kwaliteit van de lens is gekeken zijn de meeste variabelen ondervangen, hoewel de constructie en gebruik van de bijkomende materialen nog een aanzienlijke invloed kan hebben op de camerabeelden. Zo zijn er bepaalde beveiligingscamera fabrikanten die wel een Sony of Panasonic lens gebruiken maar het verdere materiaal, zoals camera ' board'  en dergelijk van dermate lage kwaliteit gebruiken dat deze eigenlijk weer de goede eigenschappen van de lens teniet doen. Vooral bij goedkopere beveiligingscamera's waar enkel met de resolutie of het aantal Megapixel of TV lijnen wordt geadverteerd komt het nogal eens voor dat er voor de bij materialen voor de slechtste kwaliteit wordt gekozen en de uiteindelijke camerabeelden minder zijn dan die van beveiligingscamera's met een mindere kwaliteit lens en/of resolutie.

 

Nachtzicht kwaliteit camerabeelden:
Bij camerabeelden van beveiligingscamera's die s' nachts filmen hebben buiten bovenstaande eigenschappen ook nog het nachtzicht (lichtgevoeligheid) invloed. Zo wordt er bij bewakingscamera eigenschappen aangegeven hoewel Lux (lichtsterkte) nodig is voor het maken van duidelijke camerabeelden. Hier is een onderscheid te maken tussen beveiligingscamera's die gebruik maken van IR leds om de lens heen en tussen camera's die het aanwezige (weinige) licht versterken om toch nog beeld te kunnen geven. Bij beveiligingscamera's die geen IR leds om de lens heten heet deze techniek ' Starlight'  wat betekent dat met een zeer beperkte lichtbron nog kleuren beeld kan worden gegeven. Bij beveiligingscamera's gebruik maken van IR leds om de lens heen is de lens van de camera zelf minder licht gevoelig en zorgt het infrarood licht in het donker voor de nodige belichting. Hierbij bepaald het verschil tussen de camerabeelden de sterkte van de Leds, het aantal leds en de mogelijkheid om de sterkte van de Leds aan te passen aan de situatie zodat er geen sprake is van overbelichting.

 

Camerabeelden vergelijken:
Het vergelijken van camerabeelden tussen beveiligingscamera's is dus erg lastig door de verschillende variabelen die hierop van invloed zien. Online beveiligingscamera's vergelijken is dus vooral erg lastig, vooral omdat de aangegeven waarden niet juist zijn, of door andere zaken weer teniet worden gedaan. Het beste is eigenlijk om de camerabeelden persoonlijk te vergelijken in een proefopstelling, zodat direct is te zien welke camerabeelden beter zijn en in de gewenste prijsklasse liggen. Buiten onze webshop hebben wij tevens een vestiging met een Demo wand, waar verschillende beveiligingscamera's zijn opgesteld en direct de kwaliteit tussen de camerabeelden zijn te vergelijken.

beveiligingscamera kopen


Beveiligingscamera's online bekijken?
Bekijk hier ons complete overzicht van: Beveiligingscamera's

 

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht staat het antwoord al tussen de veelgestelde vragen.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Hoe kan ik producten retourneren?

Hoe lang heb ik garantie?


thuiswinkel
ups
Bezorgen & Retourneren
Bezorgen & Retourneren
Gratis thuisbezorging binnen Nederland en België.
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, zelfde dag verzonden.
Alle producten uit voorraad leverbaar.
Discrete verzendverpakking.
Verzending met Track & Trace.
shipping ups


Contact Gegevens
Contact Gegevens
Sitcon BV
Hoofdvestiging
Twentehaven 11
3433 PT Nieuwegein
Nederland
KvK nummer: 30239424
BTW nummer: 819292059B01
support@sitcon.nl
030-6303631

Sitcon BVBA
Bosstraat 39B
3680 Maaseik
BE 0821.386.793
België
089-853085
Google